Η ευτυχία είναι αυτό...


Σε μία από τις περιηγήσεις μου στο youtube,  βρήκα ένα τραγούδι του Μανώλη Φάμελου. «Η ευτυχία είναι αυτό…» και έτσι ξεκίνησε μία από τις δικές μου προσωπικές περιηγήσεις στις σκέψεις μου. 



Η ευτυχία είναι το πολυπόθητο αγαθό, που όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε. Είναι δύσκολο να το αποκτήσεις, αλλά όχι ακατόρθωτο. Η προσπάθεια μετράει… Και… μας δίνει ελπίδα. Μία ελπίδα που δε μπορεί να σβήσει, γιατί η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθεί. Για αυτό αγωνιζόμαστε. Για αυτό πονάμε. Για τις λίγες στιγμές ευτυχίας που ίσως κάποτε βιώσουμε. Ναι! Είναι λίγες οι ευτυχισμένες μας στιγμές. Πολύ λίγες, γιατί…μόνο έτσι μπορούμε να τις εκτιμήσουμε.

Τι φέρνει όμως την ευτυχία; Ένα πρόσωπο, ένα γεγονός, μία πράξη, μία μέρα που θα βγεις έξω από το σπίτι σου. Ο αέρας θα χαϊδεύει στοργικά το πρόσωπό σου και τότε θα νιώθεις γαλήνη. Γιατί αυτό είναι η ευτυχία. Οι στιγμές που περιμένουμε να έρθουν και να μας γεμίσουν χαρά., ακόμα και αν είναι λίγες. Ακόμα και αν διαρκέσουν λίγο. Γιατί η ευτυχία πάντα θα είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθεί. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί…Γιατί αυτό μας κρατά ζωντανούς.

Η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθεί. Και κάποτε έρχεται. Το ζήτημα είναι όταν έρθει να μπορέσουμε να το εκτιμήσουμε… Και τότε … ναι! Η ευτυχία θα είναι αυτό που περιμέναμε υπομονετικά και τελικά ήρθε. Τότε και μόνο τότε, μπορούμε να εκτιμήσουμε, όσα έχουμε και όσους βρίσκονται δίπλα μας.

Η δική μου ευτυχία λοιπόν είναι αυτό… Ελπίζω κι εσύ κάποια στιγμή να τη βρεις…


Σχόλια