Αγάπη αληθινή...


Εδώ πάλι και σήμερα! Γράφω … γράφω… Και τι θα καταλάβω; Μόνο εγώ θα νιώσω καλύτερα. Αυτοί που με έκαναν να νιώθω όμως άσχημα δεν το καταλαβαίνουν. Δεν το αντιλαμβάνονται. Απλά σε κάνουν να νιώθεις χάλια για να νιώσουν εκείνοι καλύτερα και να αίρουν το εγώ τους. Τι εγωιστικό! Δέξου τον άλλο όπως είναι ! Συμβιβάσου με αυτό… Αν δεν αγαπάς κάποιον για αυτό που είναι, αλλά για αυτό που θα ήθελες να είναι, δεν ξέρεις να αγαπάς. Αγάπη είναι να αποδέχεσαι τον άλλο με τα «ελαττώματά» του και να τον αγαπάς για αυτά. Η αγάπη βρίσκεται στις απλές καθημερινές στιγμές. Μην περιμένεις να τη βιώσεις αν δεν ξέρεις να εκτιμάς. Να εκτιμάς τη διαφορετικότητα. Θαύμαζε τον άλλο για αυτή του τη μοναδικότητα. Για αυτές τις λίγες στιγμές που σου χάρισε. 



Μην περιμένεις την αγάπη να εμφανιστεί από μόνη της. Ανακάλυψέ την εκεί που δεν περιμένεις ότι θα είναι. Άνοιξε καλά τα μάτια σου! Αφύπνισε όλες τις αισθήσεις σου! Ίσως βρίσκεται ήδη μπροστά σου και εσύ αρνείσαι να την δεις. Και αν δεν τη δεις, νιώσε τη σε αυτές τις μικρές στιγμές. Τότε ναι! Αν το καταφέρεις αυτό, θα έχεις νιώσει μία αγάπη αληθινή. Μία αγάπη που δεν έχει ξεπηδήσει από καμία ρομαντική ταινία και από κανένα τραγούδι. Πρόκειται για μία αγάπη γνήσια και αυθεντική, που αντέχει στο χρόνο ακόμα και αν περάσει από 40 κύματα. Αυτή είναι η πραγματική αγάπη ! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Είναι η αγάπη δίχως όρια και δίχως ανταλλάγματα. Αυτή η γλυκιά αίσθηση του να αγαπάς τον άλλο χωρίς να περιμένεις κάτι από αυτόν. Ακόμα και αν δεν είναι διατεθειμένος να ανταποκριθεί σε αυτή. Το μόνο που κάνεις είναι να νοιάζεσαι για αυτόν, να τον αγαπάς και να τον εκτιμάς. Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Το έχω νιώσει και εγώ, αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ. Σαφώς και θα προχωρήσεις παρακάτω. Απλά δε θα ξεχνάς και ούτε πρόκειται να ξεχάσεις πόσο ξεχωριστός είναι αυτός ο άνθρωπος. Γιατί ακόμα και αν δεν είναι γραφτό να είσαι μαζί του, σε έκανε να νιώσεις μία αγάπη αληθινή. Και αυτό σε έκανε ευτυχισμένο.

Σημασία έχει να αγαπάς τον άλλο, να νοιάζεσαι για εκείνο, να πιστεύεις σε αυτόν και να τον στηρίζεις. Αν ο άλλος δεν εκτιμά αυτά που του προσφέρεις τότε εκείνος είναι ο χαμένος στο παιχνίδι. Η αγάπη δε θέλει πολυτέλειες, αλλά απλά πράγματα και πίστη. Πίστη στον άλλο ακόμα και αν δεν είναι τέλειος. Ακόμα και αν όλοι οι φίλοι του θεωρούν ότι δεν είναι αρκετά «όμορφος » για εκείνο.

Απλά άκου την καρδιά σου και πάλεψε για αυτό που νιώθεις. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Καιρός να ξαναγυρίσω στη σιωπή μου. Πολλές φορές, η σιωπή αποδεικνύεται χρυσός!