Συνέντευξη με το συγκρότημα ...Πλαστελίνη

Λίγο πριν την παρουσίαση του δίσκου τους στον ΙΑΝΟ στις 20 Σεπτεμβρίου, το συγκρότημα Πλαστελίνη μας παρουσιάζεται. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ τους!!


1.Πως δημιουργήθηκε η Πλαστελίνη;
Ο Περικλής Μπισκίνης πριν από 2 χρόνια άκουσε τη φωνή της Ξένιας Γαργάλη στις Αλουστίνες που τραγουδούσε κυρίως έντεχνα και ρεμπέτικα και ενθουσιάστηκε. Την κάλεσε λοίπον να έρθει να τον ακούσει στο Νηπιαγωγείο που έπαιζε κυρίως Latin Jazz και ενθουσιάστηκε και εκείνη! Έτσι αποφάσισαν μέσα από τη μίξη των διαφορετικών μουσικών πολιτισμών που είχαν οι δύο τους να δημιούργησουν την «Πλαστελίνη», την εύπλαστη ορχήστρα που παίρνει σχήματα και αλλάζει σύμφωνα με τις διαθέσεις τους και δεν κατατάσεται αυστηρά σ’ένα μουσικό είδος.
2.Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη μουσική;
Και οι δύο μας ξεκινήσαμε πολύ μικροί. Ο Περικλής ξεκίνησε με κλασσικό πίανο στην ηλικία των 5 ετών και η Ξένια κλασσική κιθάρα στην ηλικία των 8 ετών. Από τότε η ενασχολήση μας με τη μουσική δεν διεκόπηκε ποτέ.
3.Ποιοι απαρτίζουν την Πλαστελίνη και γιατί Πλαστελίνη;
Η Ξένια Γαργάλη και ο Περικλής Μπισκίνης αποτελούν τον πυρήνα της Πλαστελίνης. Στην πορεία των 2 ετών που δημιουργήσαμε την μπάντα μας έχουμε συνεργαστεί με πολλούς εξαιρετικούς μουσικούς μέχρι που καταλήξαμε στο τωρινό μουσικό μας πάντρεμα. Είναι ο Βαγγέλης Παρασκευαίδης στο Βιμπράφωνο, Ο Νίκος Μαρτζιώκας στα κρουστά, ο Μάνος Αναγνωστόπουλος στο Ηλ.Μπάσο, ο Μάριος Ιωάννου στα τύμπανα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην Τρομπέτα, ο Δημήτρης Καραγιάννης στο Τενόρο Σαξόφωνο και ο Αδάμ Δόγκας στο Αλτο Σαξόφωνο. Όλοι αυτοί οι δεξιοτέχνες μουσικοί αγκάλιασαν την Πλαστελίνη και με τις δίκες τους μουσικές εμπειρίες η Πλαστελίνη έγινε ακόμα πιο εύπλαστη, πολύχρωμη, έξυπνη και γεμάτη μουσική ενέργεια.
4.Μιλήστε μας για την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά.
Όταν πια είχανε γεμίσει οι σκληροί δίσκοι και τα ράφια μας με ιδέες αλλά και ολοκληρωμένα τραγούδια αποφασίσαμε με την Ξένια Γαργάλη να παρουσιάσουμε 8 τραγούδια μας στο κοινό. Ητάν ένας προσωπικός Γολγοθάς αλλά και ένα καταπληκτικό ταξίδι που ευχαρίστως θα ξανακάνουμε. Οι συνθέσεις είναι του Περικλή Μπισκίνη και οι ερμηνείες της Ξένιας Γαργάλη και οι στίχοι στα τραγούδια μας είναι ορισμένοι δικοί μας και ορισμένοι των τεσσάρων πολύ καλών μας φίλων, της Φωτεινής Λαμπρίδη, της Μεταξίας Δρογώσης, της Γεωργίας Παπαδοπούλου και του Νίκου Κολλάρου.
5.Τι πιστεύετε πως κάνει το ύφος της μουσικής σας να ξεχωρίζει;
Ξεχωρίζει διότι είναι ένα εντελώς πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό μουσικό ύφος για την Ελλάδα και μάλιστα ντυμένο με ελληνικό στίχο. Η μουσική μας είναι η ίσως η γέφυρα που ενώνει το έντεχνο ελληνικό τραγούδι με την jazz-soul-funk μουσική. Όμως και οι επόμενες συνθέσεις μας θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και πολύ διαφορετικές στο ύφος της μουσικής τους αλλά πάντα θα ξεχωρίζετε την ίδια έντονη προσωπικότητα μας που θα τα συνδέει όλα μαζί στην Πλαστελίνη.
6.Η μουσική βιομηχανία θεωρείτε ότι αδικεί τους νέους καλλιτέχνες;
Καθόλου δεν τους αδικεί. Απλά ένας νέος καλλιτέχνης χρειάζεται να έχει τα εξής προσόντα: 1.Χωρίς ταλέντο αλλά με χρήματα αρκετά μπορεί να προβληθεί από τη μουσική βιομηχανία και να χαθεί όταν τελειώσουν τα χρηματά του. 2.Με ταλέντο και κάποιες καλές γνωριμίες θα προβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. 3.Με ταλέντο αλλά χωρίς γνωριμίες χρειάζεται σύμμαχο του την καλή του διάθεση, την επιμονή και την υπομονή του να προβάλει στον κόσμο τα καλλιτεχνήματά του και αν κάποια στιγμή αποκτήσει κοινό και ο κόσμος τον αγαπήσει έπειτα και η μουσική βιομηχανία θα τον προβάλει.
7.Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική;
Ίσως και να την απογειώνει....διότι μέσω διαδικτυου που είναι ο κύριος φορέας της πειρατείας μπόρουν όλοι να έχουν πρόσβαση σε όλους τους καλλιτέχνες παγκοσμίως και η μουσική κουλτούρα των λαών να μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα. Όμως σίγουρα δεν είναι τόσο ρομαντικό όσο ήταν πριν μία 20ετία όταν ακόμα τρέχαμε στα δισκοπωλεία για να αγοράσουμε τις κασσέτες,τους δίσκους και τα cd του αγαπημένου μας συγκροτήματος.
8.Σε τι πιστεύετε ότι ενδεχομένως υστερεί η μουσική βιομηχανία;
Υστερεί σε ρομαντισμό.
9.Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
Ετοιμάζουμε τα video clip των τραγουδιών μας που σ’έναν με δύο μήνες θα σας τα αποκαλύψουμε, επισής ήδη ηχογραφούμε και την επόμενη μας δισκογραφική δουλειά και έχουμε μέσα στο χείμωνα πολλές ζωντανές εμφανίσεις γεμάτες ενέργεια και μουσικά χρώματα.
10. Οι αναγνώστες μας από πού μπορούν να ενημερωθούν για τη δουλειά σας;
Άμεσα μπόρει να μας απολαύσουν στον Ιανό την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 22.00 με ελεύθερη είσοδο όπου θα παίξουμε τα τραγούδια του δίσκου μας και άλλα ανέκδοτα τραγούδια μας όπως επίσης και τις Πλαστελινένιες διασκεύες μας. Νέα για επερχόμενες εμφανίσεις μας μπορείτε να μαθεμφανίσεις μας μπορείτε να μαθαίνετε από τη σελίδα μας στο www.facebook/Plastelinimusic
11. Μία ευχή προς τους αναγνώστες μας;
Να είστε αισιόδοξοι!!!

Σχόλια