Έρχεται τελικά το τέλος του facebook;

A' Δημοσίευση: alfavita

Ερευνητές από το  Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, υποστηρίζουν ότι σύντομα θα επέλθει το τέλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.Ερευνητές από το  Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, υποστηρίζουν ότι σύντομα θα επέλθει το τέλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Πιο συγκεκριμένα,  οι ερευνητές του Τμήματος Μηχανολογίας και Αεροδιαστημικής μηχανικής εφάρμοσαν το μοντέλο της υιοθέτησης και της εγκατάλειψης της δυναμικής, χρησιμοποιώντας ένα μαθηματικό τύπο με βάση τα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής της Google. Aκολουθώντας το επιδημιολογικό μοντέλο με βάση το οποίο προβλέπεται ή ανιχνεύεται η ανάπτυξη μίας επιδημίας, οι ερευνητές κατέληξαν στα παρακάτω αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μέχρι το 2017 το facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του.

Αρχικά, οι ερευνητές εξέτασαν την υπόθεση του My Space, λόγω της μεγάλης του απήχησης, για να δείξουν όλο τον κύκλο ζωής του από την άνοδό του έως την πτώση του. Έπειτα ακολούθησαν την ίδια διαδικασία και για το facebook, ανακαλύπτοντας ότι θα έχει μία ελεύθερη πτώση μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.


Πρόκειται όντως για μία απότομη κάθοδο του δημοφιλούς μέσου ή είναι ακόμα «χτύπημα» των ανταγωνιστών του; Ο χρόνος θα δείξει.

Επιμέλεια: Ράνια Παπαδοπούλου

Σχόλια