Soul Mates: «Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τη νέα σκηνή της Soul & Funk μουσικής…σκοπός μας είναι να παίζουμε σε όμορφα μαγαζιά με κοινό που θα έρθει για να περάσει καλά!»



Οι Soul Mates αγαπούν τη Soul & Funk μουσική σκηνή, την οποία υποστηρίζουν από το 2009 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σκοπός τους δεν είναι να βγάλουν χρήματα αλλά να περάσει καλά το κοινό που θα βρεθεί στα lives τους. Κάτι που το καταφέρνουν στο έπακρο.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Soul Mates ήρθαν για να μείνουν!

Λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Meteora Music Festival με τους Μπλε, το Σάββατο 26 Ιουλίου οι Soul Mates συστήνονται στους αναγνώστες του All4fun.Gr


1. Πώς δημιουργήθηκαν οι Soul Mates και ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Soul Mates: Ξεκινήσαμε με σκοπό τις ζωντανές εμφανίσεις ερμηνεύοντας soul και funk τραγούδια. Θέλαμε να αποδώσουμε όσο πιο πιστά μπορούμε αυτό το είδος χωρίς περικοπές σε όργανα και φωνητικά. Αρχικά ήταν λίγο ρίσκο να κάνεις live με άγνωστο playlist και τόσους μουσικούς, αλλά από τις πρώτες μας εμφανίσεις είδαμε ότι υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο απ' ότι περιμέναμε. Στόχους έχουμε πολλούς. Οι πιο άμεσοι είναι να ολοκληρώσουμε κάποια δικά μας κομμάτια και να τα ηχογραφήσουμε.

2. Γιατί δόθηκε αυτή η ονομασία στο συγκρότημα;

Soul Mates: Το όνομα επιλέχθηκε κάπως τυχαία. Ίσως είναι όμως και αυτό που τελικά μας έκανε το “κλικ” από την αρχή. Σκεφτήκαμε ότι το πρώτο συνθετικό που σημαίνει “ψυχή” παράλληλα δηλώνει και το είδος μουσικής της οποίας έχουμε πάρει στοιχεία. Tο δεύτερο συνθετικό σημαίνει “κολλητός-παρεά”, ως εκ τούτου το μεταφράζουμε σαν μια παρεϊστικη ομάδα που δημιουργει και παίζει μουσική με πολλή ψυχή.

3. Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές

Soul Mates: Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τη νέα σκηνή της Soul & Funk μουσικής. Οι επιρροές βέβαια των καλλιτεχνών της neo soul & new funk είναι κλασσικοί καλλιτέχνες  του είδους, όπως ο James Brown, ο Stevie Wonder και γενικά όλη η σκηνή της Motown Records.

4. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε ως συγκρότημα εν καιρώ κρίσης;

Soul Mates: Δεν βγάζαμε ποτέ πολλά λεφτά από τα live, ώστε να μας φανεί η διαφορά τώρα. Ανέκαθεν προσαρμόζαμε το budget μας αναλόγως των συνθηκών και αυτό εξακολουθούμε να κάνουμε! Σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε λεφτά εξάλλου, αλλά να παίζουμε σε όμορφα μαγαζιά με κοινό που του αρέσει το συγκεκριμένο είδος και θα έρθει για να περάσει καλά!

5. Έχετε κυκλοφορήσει κάποιες διασκευές γνωστών κομματιών. Γιατί επιλέξατε τα συγκεκριμένα τραγούδια;

Soul Mates: ToRoof Off”, το οποίο βρίσκεται στα iΤunes, αλλά και το “PushinOn” το οποίο επιλέξαμε να ηχογραφήσουμε στο studio, είναι δυο κομμάτια στα οποία έδειξε ο κόσμος ιδιαίτερη αγάπη στα live μας. Ο κόσμος είναι ο κριτής! Αν κάτι του αρέσει, απλά στο δείχνει. Αν πάλι όχι, επίσης μπορεί να στο δώσει να το καταλάβεις! Αφού είδαμε ότι σε όλα τα live ο κόσμος περνούσε καλά με τα δυο παραπάνω κομμάτια, αποφασίσαμε και να τα ηχογραφήσουμε!

6. Δισκογραφικά τι ετοιμάζετε;

Είμαστε σε μια φάση ψαξίματος & επαναπροδιορισμού καθώς πρόσφατα αλλάξαμε αρκετά μέλη. Έχουμε κάποια δικά μας κομμάτια τα οποία δουλεύουμε προς το παρόν και θα τα ανεβάσουμε μόλις ολοκληρώσουμε την ενορχήστρωσή τους.


7. Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια ;
Soul Mates: Να γράψουμε κι άλλα δικά μας κομμάτια και να κάνουμε από Σεπτέμβρη λίγα & επιλεγμένα live

8. Από πού μπορούμε να μάθουμε νέα σας και να δούμε δουλειά σας

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα, από την επίσημη σελίδα μας στο facebook (www.facebook.com/SoulMates.gr)

9. Μήνυμα προς το κοινό

Soul Mates: Keep grooving!!!!


Σχόλια