Βαγγέλης Καζαντζής: "Ο κόσμος πρέπει να είναι ανοιχτός και να αναζητά νέες μουσικές δημηριουργίες με ουσιαστικό ενδιαφέρον"



Λίγο πριν την δεύτερη εμφάνισή του στο Rυθμό Stage στις  11/10, με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Βαγγέλης Καζαντζής, μιλάει στο all4fun για τα επόμενα βήματά του και όχι μόνο!

-Nέος δίσκος, νέες εμφανίσεις. Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος   
    για εσάς;

Βαγγέλης Καζαντζής: Το “έξω απ’τα μέτρα” κυκλοφόρησε πριν εφτά μήνες περίπου από τη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ, αλλά θέλει κι αυτό το χρόνο του για να ακουστεί, οπότε θεωρείται φρέσκο ακόμη. Όσον αφορά το χειμώνα, η παράσταση που ξεκινήσαμε στην Αθήνα με τη Φωτεινή, πρόκειται να συνεχιστεί με πολύ ανυπομονησία και όρεξη και φυσικά πολύ καλή παρέα και να μεταφερθεί σε μουσικές σκηνές της επαρχίας, σχεδόν κάθε Παρασκευοσάββατο μέχρι τις γιορτές. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο και ότι κάνεις ευχάριστα δε σε κουράζει, αλλά από την άλλη σίγουρα έχει και τις δυσκολίες του και την κούρασή του, αφού τις καθημερινές  θα πρέπει να βρίσκομαι στην Αθήνα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, στο οποίο διδάσκω σαν αναπληρωτής τα τελευταία χρόνια.

-Η συνεργασία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου πώς προέκυψε;

Βαγγέλης Καζαντζής: Με τη Φωτεινή γνωριστήκαμε μόλις πέρυσι το Σεπτέμβρη και αφορμή ήτανε το τραγούδι “αποθυμιά”. Όταν έγραψα το τραγούδι “άκουσα” τη φωνή της σ’αυτό και δεν είχα άλλο, παρά να την βρώ από κοντά και να της προτείνω να το ερμηνεύσει. Ετσί, αφού ταίριαξε η χημεία μας και πρ’όλη τη μουσική διαφορετικότητά μας προέκυψε και η συνεργασία για τις ζωντανές εμφανίσεις. Πάνω απ’ολα για τις συνεργασίες κοιτάμε τους ανθρώπους....τ’αλλα βρίσκονται.

-Μιλήστε μας για το περιεχόμενο του προγράμματός σας στις 11/10

Βαγγέλης Καζαντζής: Στο «Ρυθμός stage» θα παρουσιάσουμε παρέα με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τους υπόλοιπους μουσικούς, τον Διονύση Μακρή στο μπάσο, τον Δημήρη Μπρέντα στα πνευστά και τον Γιώργο Μαγαλιό στα τύμπανα και το νταούλι, τραγούδια από τους δίσκους μου «έξω απ’ τα μέτρα» και «της γης το μυστικό», καθώς επίσης και γνωστά τραγούδια από τη δισκογραφία της Φωτεινής. Παράλληλα, θα πούμε και αρκετά κοινά αγαπημένα τραγούδια καλλιτεχνών που εκτιμούμε και που ο στίχος τους έχει κάτι να πει κάτι, όπως ρεμπέτικα ή από μπάντες όπως οι Χαίνηδες, οι Χειμερινοί κολυμβητές, ο Νικόλας Άσιμος, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Τρύπες κ.ά.   

-Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;
 Βαγγέλης Καζαντζής: Δισκογραφικά είναι ακόμη νωρίς για σχέδια, αφού είναι πολύ πρόσφατο ακόμη το «έξω απ’τα μέτρα», αυτό που σκέφτομαι έντονα όμως είναι όταν το αποφασίσω,να κάνω ένα δίσκο δουλεμένο και ενορχηστρωμένο με την υπάρχουσα μπάντα, αφού έχουμε δέσει σαν παρέα και σαν μουσικοί. Όσον αφορά τις εμφανίσεις στις οποίες και είμαι επικεντρωμένος αυτό τον καιρό, όπως είπα και προηγουμένως, θα γίνει μία μεγάλη βόλτα σε πολλές μουσικές σκηνές της επαρχίας.

-Μήνυμα προς το κοινό
 Βαγγέλης Καζαντζής: Ο κόσμος πρέπει να είναι ανοιχτός και να αναζητά νέες μουσικές δημηριουργίες με ουσιαστικό ενδιαφέρον. Εύχομαι η μουσική μου, αν το αξίζει, να αποκτήσει διαχρονικότητα.

Σχόλια