Τι συμβαίνει όταν ένα βιολοντσέλο και ένα βιολί αναλαμβάνουν δράση επί σκηνής; Κάτι stringdemonικό
είναι η απάντηση που πρέπει να περιμένει κανείς. Αυτό μπορούμε να το
αντιληφθούμε είτε ακούγοντας τις διασκευές του είτε παρακολουθώντας τις
συναυλίες τους. Η μουσική των String Demons, κατά κόσμον της Λυδίας και του Kωνσταντίνου
Μπουντούνη, απορρέει ένα δυναμισμό και μία ιδιαίτερη ενεργητικότητα,
ηχοχρώματα και συναισθήματα. Δεν έχει σημασία το είδος της μουσικής, στο
οποίο ανήκει το τραγούδι που διασκευάζουν, είτε πρόκειται για ροκ είτε
για παραδοσιακό. Άλλωστε για αυτούς η μουσική είναι μία κοινή γλώσσα.
Η ιστορία των String Demons ξεκινά από την παιδική τους ηλικία και περιλαμβάνει μουσικές σπουδές, συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μα πάνω από όλα πολλή μουσική. Ως «επίσημο» μουσικό δίδυμο τους γνωρίσαμε το 2014, μετά τη συνεργασία τους με την ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα. Το τι έχει μεσολαβήσει από τότε έως σήμερα θα μας το πουν οι ίδιοι στη συνέντευξη που ακολουθεί. Έχοντας στο ενεργητικό τους ήδη ένα δίσκο (ΕP “String Demons”, FM Records) και ετοιμάζοντας τον επόμενο, οι String Demons στις 15 Απριλίου κάνουν μία «στάση» στον ΙΑΝΟ, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιάσουν και το νέο τους κομμάτι «Δαιμονοconcerto! Η ιστορία δύο προβληματισμένων (αλλά τελικά το λύσανε!) εγχόρδων». Και κάπου εδώ ξεκινά και η stringdemonική μας συζήτηση.
-Από το Μάρτιο του 2014 έως σήμερα τι έχει μεσολαβήσει για τους String Demons;
String Demons: Από τον Μάρτη του ’14 και μετά ξεκίνησε ουσιαστικά η όλη ιστορία String Demons! Μεσολάβησαν δύο καλοκαιρινές, δύο χειμερινές περιοδείες, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ένας δίσκος, πολλή τρέλα και φυσικά… έγχορδα!
- Διασκευάζετε με ένα ξεχωριστό τρόπο διάφορα κομμάτια, ανεξαρτήτως μουσικού είδους. Οι διασκευές πότε έχουν ουσία κατά τη γνώμη σας;
String Demons : Όλα έχουν ουσία στη μουσική, εάν από πίσω κρύβουν εργασία, ταλέντο, δημιουργικότητα, χαρακτήρα και ειλικρίνεια! Σε σχέση με τις διασκευές, αυτές σίγουρα έχουν ουσία εάν κάποιος έχει πραγματικά κάτι καινούργιο να πει μέσα από αυτές! Έχει ακόμα μεγαλύτερη όταν κάποιος χτίζει πάνω σε κάτι ήδη υπάρχον κάτι δικό του, το πάει λίγο παραπέρα, προσθέτει, πλάθει, αναπλάθει, εν τέλει δημιουργεί και ο ίδιος. Εμείς αυτό κάνουμε! Βασιζόμαστε πάνω στους 3 ‘’πυλώνες’’ μας, τη Rock, την Κλασσική και την Παραδοσιακή Ελληνική Μουσική και όποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αυτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταλαμβάνει μία ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε. Και βγαίνει με τον δικό μας τρόπο. Και περιέχει και τελείως δικά μας στοιχεία μέσα. Στοιχεία σύνθεσης δηλαδή. Γι’ αυτό και τις περισσότερες από τις διασκευές που κάνουμε, τις ονομάζουμε διασκευές-συνθέσεις, γιατί πάνω σε αυτές προσθέτουμε, πλάθουμε καινούριο υλικό, πάντα ανάλογα με τη δική μας αισθητική και φαντασία! Και βέβαια, σημαντικό ρόλο στο ρεπερτόριό μας παίζουν και οι εξ ολοκλήρου δικές μας συνθέσεις!
-Οι διασκευές σας αποτελούν μουσικούς πειραματισμούς ή αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη μουσική ματιά;
String Demons : Για να είμαστε ειλικρινείς, όταν σκεφτόμαστε τη λέξη πείραμα-πειραματισμός, μας έρχονται στο μυαλό κάτι τρελοί, ιδιοφυείς επιστήμονες, που χύνοντας το ένα στοιχείο μες στο άλλο, προκαλούν εκρήξεις και τα μαλλιά τους ηλεκτρίζονται και πετούν πάνω! Σε σχέση με αυτό που κάνουμε, απλώς παίζουμε αυτά που θέλουμε και μας αρέσουν, με τον τρόπο που θα θέλαμε να τα ακούσουμε οι ίδιοι ως ακροατές και φυσικά με τη εργασία που αυτό συνεπάγεται παρασκηνιακά. Και έχουμε δει ότι η αισθητική αυτή έχει ανταπόκριση, αρέσει και στο κοινό και αυτό μας χαροποιεί πολύ.
- Ποιες ιδιαιτερότητες παρουσιάζουν το βιολοντσέλο και το βιολί ως μουσικά όργανα;
String Demons: Είναι και τα δύο κάτι τρελά, ξύλινα, παμπάλαια, καταπληκτικά όργανα που μπορούν τελικά να παίξουν τα πάντα.
-To ότι είστε αδέρφια, τι ρόλο έχει παίξει στην πορεία σας;
String Demons: Χαχαχαχα, ε, πέφτουν κάτι μπουνιές, κάτι κλωτσιές, κάτι δοξαριές! Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε ονομάσει και τις συναυλίες μας ‘’Σύγκρουση Εγχόρδων’’! Η σύγκρουση όμως δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς τους δύο που γενικά είμαστε διαφορετικοί και… ‘’συγκρουόμαστε’’ ακόμα και πάνω στη σκηνή, έχει να κάνει και με τη σύγκρουση των μουσικών κόσμων που κυριαρχούν στο πρόγραμμά μας, γιατί μέσα από τη σύγκρουση και τελικά το ‘’πάντρεμα’’ διαφορετικών μεταξύ τους πραγμάτων βγαίνει το ωραίο. Πάντως, πέρα από την πλάκα, σίγουρα υπάρχουν οι τσακωμοί και οι εντάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές και γελάμε και περνάμε ωραία, γιατί η δημιουργία εμπεριέχει καλοπέραση ούτως ή άλλως.
-Ποια η άποψή σας για τη μουσική παιδεία στην Ελλάδα; Υστερεί ή όχι των συνθηκών;
String Demons: Η μουσική είναι ένα επάγγελμα που, αν ήθελε κανείς να το κάνει σωστά, ωραία, καθαρά, με ειλικρίνεια στην Ελλάδα, ανέκαθεν δυσκολευόταν. Συνθήκες, τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχουν, αλλά το χειρότερο είναι οι διαστρεβλωμένες απόψεις που έχουν πολλές φορές οι Έλληνες για το τι σημαίνει να είσαι μουσικός, είτε οργανοπαίκτης, είτε τραγουδιστής. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις, όπου άνθρωποι αναρωτιούνται αν έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο πέρα από μουσικός, ενώ σ’ έναν αρχιτέκτονα, για παράδειγμα, δε θα έκαναν τέτοια ερώτηση. Δεν καταλαβαίνουν πολλές φορές ότι η μουσική είναι και αυτή από μόνη της μια επιστήμη και φυσικά αν την κάνεις επαγγελματικά, σωστά και καλά, δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε το λόγο να σπουδάσεις ‘’και κάτι άλλο’’. Και σ’ αυτό εννοείται ότι δε φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι που δεν ξέρουν! Φταίει η μικρή παιδεία που τους δόθηκε, αλλά και η ίδια η πολιτεία που δεν έχει καν ακόμα αναγνωρίσει το δίπλωμα οργάνου ως ανώτατη εκπαίδευση, παρ’ όλο που είναι κάτι που οι μουσικοί το σπουδάζουν το λιγότερο 10-12 χρόνια και οι εξετάσεις για να το πάρει κανείς είναι δυσκολότατες, αξιολογότατες και πολλοί προκειμένου να τις αντέξουν καταφεύγουν (άκουσον, άκουσον)ακόμα και στη λύση των ηρεμιστικών (κοινώς… μας βγαίνει ο πάτος)! Η Ελλάδα, ενώ είναι μία μουσικά ευλογημένη χώρα, με άφθονα υλικά στα χέρια της, δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί και δεν τα εκτιμά όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα, στην ελληνική μουσική θάλασσα να επιπλέουν και να φαίνονται τελικά τα Μη μουσικά πράγματα περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, όχι επειδή οι Έλληνες αυτά προτιμούν, αλλά επειδή αυτά ‘’πλασάρονται’’ περισσότερο και τα έχουν συνηθίσει. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη κρίση: στη ζωή σου να μην αγκαλιάζεις το ωραίο και αυτό που αξίζει, αλλά αυτό που κάποιοι άλλοι σε πείθουν με διαφόρους πονηρούς τρόπους ότι είναι ωραίο και ότι αξίζει. Εννοείται πως υπάρχουν οι εξαιρέσεις, εμείς αυτές προτιμούμε να βλέπουμε και μέχρι τώρα έχουμε λάβει καλή ενέργεια και ενθουσιασμό από τους ανθρώπους, μία ‘’δίψα’’ για ωραία μουσική, οπότε είμαστε αισιόδοξοι.
-Μετά το ομώνυμο ΕΡ “String Demons”, τι ετοιμάζετε δισκογραφικά;
String Demons: Ακολουθεί λοιπόν ένας ακόμη δίσκος, που είναι ακόμα πιο τρελός και ‘’stringdemoνικός’’! Κλειστήκαμε στο υπόγειο του σπιτιού μας, μαζί με τον ΄΄επιστήμονα των υπολογιστών΄΄ Δημήτριο Ντούλια και ηχογραφήσαμε τον δεύτερο δίσκο. Είναι έτοιμος, ζεστός απ’ το φούρνο και θα εμπεριέχει… πολλά και διάφορα, μουσικά, περίεργα, ‘’Φόβους του Μπαχ’’, αλλά και ‘’Φόβους του Σκοταδιού’’, λόγια, χορωδιακά, διασκευές, δικά μας, κρουστά, τρέλα, ρυθμό, πολλή ‘’εγχορδίλα’’ φυσικά και… δε λέμε άλλα. Το όνομα αυτού ‘’Fear of the Bach’’ και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει ανάμεσά μας!
- Ο νέος δίσκος σας θα κυκλοφορήσει από μεγάλη δισκογραφική εταιρία. Οι εταιρίες σήμερα μπορούν να βοηθήσουν ένα νέο καλλιτέχνη να αναδειχθεί;
String Demons: Εξαρτάται πάντα από τους ανθρώπους που κάθε φορά συνεργάζεται κανείς. Εμείς με τους ανθρώπους της fmrecords έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι το κυριότερο που πρέπει να κάνει ένας καλλιτέχνης για να έχει μία ωραία πορεία, είναι να στηρίζεται στα πόδια του και μόνο.
-Και το ίντερνετ; Τι ρόλο παίζει στο «Μουσικό γίγνεσθαι»;
String Demons: Το ίντερνετ φυσικά είναι κάτι που σαν σίφουνας έχει αντικαταστήσει πολλούς τρόπους προβολής της δουλειάς ενός καλλιτέχνη. Προσφέρει μία αρκετά μεγάλη ελευθερία, κάτι που είναι αξιοζήλευτο, ειδικά στην εποχή μας. Εμάς μας έχει βοηθήσει πολύ. Όπως όλοι όμως, δεν μπορούμε παρά να είμαστε παρατηρητές της εξέλιξής του.
- Ένα από τα τραγούδια του δίσκου είναι και το «ΔαιμονοConcerto - Η ιστορία δύο προβληματισμένων (αλλά τελικά το... λύσανε) εγχόρδων», που θα το ακούσουμε για πρώτη φορά στις 15 Απριλίου στη συναυλία σας στον Ιανό.
String Demons: Το Σάββατο λοιπόν γύρω στις 21:30 έρχεται το ‘’Δαιμονοκοντσέρτο’’-η ιστορία δύο προβληματισμένων (αλλά τελικά το λύσανε!) εγχόρδων, από τα αγαπημένα μας κομμάτια, έτσι όπως εξελίχθηκε. Τα έγχορδα προβληματίζονται ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά μουσικά χωράφια. Θρυλικά κοντσέρτα που έχουν γραφτεί για βιολί: Mendelssohn, Tchaikovsky, Mozart, συνομιλούν, τσακώνονται και γελούν με θρυλικά κοντσέρτα που έχουν γραφτεί για βιολοντσέλο: Haydn, Dvorak. Ξαφνικά μπλέκονται στη μέση και κάτι κρητικές σούστες, με παραδοσιακά και heavy metal θέματα, όμως στο τέλος επεμβαίνουν κάτι κρουστά με φωνητικά προσπαθώντας να λύσουν τον προβληματισμό. Θα λυθεί όμως; Θα το μάθετε στις 15 Απρίλη.
- Τι να περιμένουμε σύντομα από τους String Demons;
String Demons: Εκτός από τον δίσκο, συνεχίζοντας την περιοδεία που κάνουμε εδώ και 3 περίπου μήνες στην Ελλάδα, τώρα παίζουμε στις 18 Απριλίου στο ‘’Λιθογραφείον’’ στην Πάτρα. Επίσης, στις 27 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα παίξουμε σε σύμπραξη με το εντυπωσιακό σχήμα ‘’100 Κιθάρες’’ του Βαγγέλη Μπουντούνη.
Περισσότερες πληροφορίες για τους String Demons αναζητήστε στο: https://www.facebook.com/string.demons
Η ιστορία των String Demons ξεκινά από την παιδική τους ηλικία και περιλαμβάνει μουσικές σπουδές, συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μα πάνω από όλα πολλή μουσική. Ως «επίσημο» μουσικό δίδυμο τους γνωρίσαμε το 2014, μετά τη συνεργασία τους με την ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα. Το τι έχει μεσολαβήσει από τότε έως σήμερα θα μας το πουν οι ίδιοι στη συνέντευξη που ακολουθεί. Έχοντας στο ενεργητικό τους ήδη ένα δίσκο (ΕP “String Demons”, FM Records) και ετοιμάζοντας τον επόμενο, οι String Demons στις 15 Απριλίου κάνουν μία «στάση» στον ΙΑΝΟ, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιάσουν και το νέο τους κομμάτι «Δαιμονοconcerto! Η ιστορία δύο προβληματισμένων (αλλά τελικά το λύσανε!) εγχόρδων». Και κάπου εδώ ξεκινά και η stringdemonική μας συζήτηση.
-Από το Μάρτιο του 2014 έως σήμερα τι έχει μεσολαβήσει για τους String Demons;
String Demons: Από τον Μάρτη του ’14 και μετά ξεκίνησε ουσιαστικά η όλη ιστορία String Demons! Μεσολάβησαν δύο καλοκαιρινές, δύο χειμερινές περιοδείες, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ένας δίσκος, πολλή τρέλα και φυσικά… έγχορδα!
- Διασκευάζετε με ένα ξεχωριστό τρόπο διάφορα κομμάτια, ανεξαρτήτως μουσικού είδους. Οι διασκευές πότε έχουν ουσία κατά τη γνώμη σας;
String Demons : Όλα έχουν ουσία στη μουσική, εάν από πίσω κρύβουν εργασία, ταλέντο, δημιουργικότητα, χαρακτήρα και ειλικρίνεια! Σε σχέση με τις διασκευές, αυτές σίγουρα έχουν ουσία εάν κάποιος έχει πραγματικά κάτι καινούργιο να πει μέσα από αυτές! Έχει ακόμα μεγαλύτερη όταν κάποιος χτίζει πάνω σε κάτι ήδη υπάρχον κάτι δικό του, το πάει λίγο παραπέρα, προσθέτει, πλάθει, αναπλάθει, εν τέλει δημιουργεί και ο ίδιος. Εμείς αυτό κάνουμε! Βασιζόμαστε πάνω στους 3 ‘’πυλώνες’’ μας, τη Rock, την Κλασσική και την Παραδοσιακή Ελληνική Μουσική και όποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αυτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταλαμβάνει μία ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε. Και βγαίνει με τον δικό μας τρόπο. Και περιέχει και τελείως δικά μας στοιχεία μέσα. Στοιχεία σύνθεσης δηλαδή. Γι’ αυτό και τις περισσότερες από τις διασκευές που κάνουμε, τις ονομάζουμε διασκευές-συνθέσεις, γιατί πάνω σε αυτές προσθέτουμε, πλάθουμε καινούριο υλικό, πάντα ανάλογα με τη δική μας αισθητική και φαντασία! Και βέβαια, σημαντικό ρόλο στο ρεπερτόριό μας παίζουν και οι εξ ολοκλήρου δικές μας συνθέσεις!
-Οι διασκευές σας αποτελούν μουσικούς πειραματισμούς ή αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη μουσική ματιά;
String Demons : Για να είμαστε ειλικρινείς, όταν σκεφτόμαστε τη λέξη πείραμα-πειραματισμός, μας έρχονται στο μυαλό κάτι τρελοί, ιδιοφυείς επιστήμονες, που χύνοντας το ένα στοιχείο μες στο άλλο, προκαλούν εκρήξεις και τα μαλλιά τους ηλεκτρίζονται και πετούν πάνω! Σε σχέση με αυτό που κάνουμε, απλώς παίζουμε αυτά που θέλουμε και μας αρέσουν, με τον τρόπο που θα θέλαμε να τα ακούσουμε οι ίδιοι ως ακροατές και φυσικά με τη εργασία που αυτό συνεπάγεται παρασκηνιακά. Και έχουμε δει ότι η αισθητική αυτή έχει ανταπόκριση, αρέσει και στο κοινό και αυτό μας χαροποιεί πολύ.
- Ποιες ιδιαιτερότητες παρουσιάζουν το βιολοντσέλο και το βιολί ως μουσικά όργανα;
String Demons: Είναι και τα δύο κάτι τρελά, ξύλινα, παμπάλαια, καταπληκτικά όργανα που μπορούν τελικά να παίξουν τα πάντα.
-To ότι είστε αδέρφια, τι ρόλο έχει παίξει στην πορεία σας;
String Demons: Χαχαχαχα, ε, πέφτουν κάτι μπουνιές, κάτι κλωτσιές, κάτι δοξαριές! Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε ονομάσει και τις συναυλίες μας ‘’Σύγκρουση Εγχόρδων’’! Η σύγκρουση όμως δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς τους δύο που γενικά είμαστε διαφορετικοί και… ‘’συγκρουόμαστε’’ ακόμα και πάνω στη σκηνή, έχει να κάνει και με τη σύγκρουση των μουσικών κόσμων που κυριαρχούν στο πρόγραμμά μας, γιατί μέσα από τη σύγκρουση και τελικά το ‘’πάντρεμα’’ διαφορετικών μεταξύ τους πραγμάτων βγαίνει το ωραίο. Πάντως, πέρα από την πλάκα, σίγουρα υπάρχουν οι τσακωμοί και οι εντάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές και γελάμε και περνάμε ωραία, γιατί η δημιουργία εμπεριέχει καλοπέραση ούτως ή άλλως.
-Ποια η άποψή σας για τη μουσική παιδεία στην Ελλάδα; Υστερεί ή όχι των συνθηκών;
String Demons: Η μουσική είναι ένα επάγγελμα που, αν ήθελε κανείς να το κάνει σωστά, ωραία, καθαρά, με ειλικρίνεια στην Ελλάδα, ανέκαθεν δυσκολευόταν. Συνθήκες, τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχουν, αλλά το χειρότερο είναι οι διαστρεβλωμένες απόψεις που έχουν πολλές φορές οι Έλληνες για το τι σημαίνει να είσαι μουσικός, είτε οργανοπαίκτης, είτε τραγουδιστής. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις, όπου άνθρωποι αναρωτιούνται αν έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο πέρα από μουσικός, ενώ σ’ έναν αρχιτέκτονα, για παράδειγμα, δε θα έκαναν τέτοια ερώτηση. Δεν καταλαβαίνουν πολλές φορές ότι η μουσική είναι και αυτή από μόνη της μια επιστήμη και φυσικά αν την κάνεις επαγγελματικά, σωστά και καλά, δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε το λόγο να σπουδάσεις ‘’και κάτι άλλο’’. Και σ’ αυτό εννοείται ότι δε φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι που δεν ξέρουν! Φταίει η μικρή παιδεία που τους δόθηκε, αλλά και η ίδια η πολιτεία που δεν έχει καν ακόμα αναγνωρίσει το δίπλωμα οργάνου ως ανώτατη εκπαίδευση, παρ’ όλο που είναι κάτι που οι μουσικοί το σπουδάζουν το λιγότερο 10-12 χρόνια και οι εξετάσεις για να το πάρει κανείς είναι δυσκολότατες, αξιολογότατες και πολλοί προκειμένου να τις αντέξουν καταφεύγουν (άκουσον, άκουσον)ακόμα και στη λύση των ηρεμιστικών (κοινώς… μας βγαίνει ο πάτος)! Η Ελλάδα, ενώ είναι μία μουσικά ευλογημένη χώρα, με άφθονα υλικά στα χέρια της, δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί και δεν τα εκτιμά όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα, στην ελληνική μουσική θάλασσα να επιπλέουν και να φαίνονται τελικά τα Μη μουσικά πράγματα περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, όχι επειδή οι Έλληνες αυτά προτιμούν, αλλά επειδή αυτά ‘’πλασάρονται’’ περισσότερο και τα έχουν συνηθίσει. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη κρίση: στη ζωή σου να μην αγκαλιάζεις το ωραίο και αυτό που αξίζει, αλλά αυτό που κάποιοι άλλοι σε πείθουν με διαφόρους πονηρούς τρόπους ότι είναι ωραίο και ότι αξίζει. Εννοείται πως υπάρχουν οι εξαιρέσεις, εμείς αυτές προτιμούμε να βλέπουμε και μέχρι τώρα έχουμε λάβει καλή ενέργεια και ενθουσιασμό από τους ανθρώπους, μία ‘’δίψα’’ για ωραία μουσική, οπότε είμαστε αισιόδοξοι.
-Μετά το ομώνυμο ΕΡ “String Demons”, τι ετοιμάζετε δισκογραφικά;
String Demons: Ακολουθεί λοιπόν ένας ακόμη δίσκος, που είναι ακόμα πιο τρελός και ‘’stringdemoνικός’’! Κλειστήκαμε στο υπόγειο του σπιτιού μας, μαζί με τον ΄΄επιστήμονα των υπολογιστών΄΄ Δημήτριο Ντούλια και ηχογραφήσαμε τον δεύτερο δίσκο. Είναι έτοιμος, ζεστός απ’ το φούρνο και θα εμπεριέχει… πολλά και διάφορα, μουσικά, περίεργα, ‘’Φόβους του Μπαχ’’, αλλά και ‘’Φόβους του Σκοταδιού’’, λόγια, χορωδιακά, διασκευές, δικά μας, κρουστά, τρέλα, ρυθμό, πολλή ‘’εγχορδίλα’’ φυσικά και… δε λέμε άλλα. Το όνομα αυτού ‘’Fear of the Bach’’ και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει ανάμεσά μας!
- Ο νέος δίσκος σας θα κυκλοφορήσει από μεγάλη δισκογραφική εταιρία. Οι εταιρίες σήμερα μπορούν να βοηθήσουν ένα νέο καλλιτέχνη να αναδειχθεί;
String Demons: Εξαρτάται πάντα από τους ανθρώπους που κάθε φορά συνεργάζεται κανείς. Εμείς με τους ανθρώπους της fmrecords έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι το κυριότερο που πρέπει να κάνει ένας καλλιτέχνης για να έχει μία ωραία πορεία, είναι να στηρίζεται στα πόδια του και μόνο.
-Και το ίντερνετ; Τι ρόλο παίζει στο «Μουσικό γίγνεσθαι»;
String Demons: Το ίντερνετ φυσικά είναι κάτι που σαν σίφουνας έχει αντικαταστήσει πολλούς τρόπους προβολής της δουλειάς ενός καλλιτέχνη. Προσφέρει μία αρκετά μεγάλη ελευθερία, κάτι που είναι αξιοζήλευτο, ειδικά στην εποχή μας. Εμάς μας έχει βοηθήσει πολύ. Όπως όλοι όμως, δεν μπορούμε παρά να είμαστε παρατηρητές της εξέλιξής του.
- Ένα από τα τραγούδια του δίσκου είναι και το «ΔαιμονοConcerto - Η ιστορία δύο προβληματισμένων (αλλά τελικά το... λύσανε) εγχόρδων», που θα το ακούσουμε για πρώτη φορά στις 15 Απριλίου στη συναυλία σας στον Ιανό.
String Demons: Το Σάββατο λοιπόν γύρω στις 21:30 έρχεται το ‘’Δαιμονοκοντσέρτο’’-η ιστορία δύο προβληματισμένων (αλλά τελικά το λύσανε!) εγχόρδων, από τα αγαπημένα μας κομμάτια, έτσι όπως εξελίχθηκε. Τα έγχορδα προβληματίζονται ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά μουσικά χωράφια. Θρυλικά κοντσέρτα που έχουν γραφτεί για βιολί: Mendelssohn, Tchaikovsky, Mozart, συνομιλούν, τσακώνονται και γελούν με θρυλικά κοντσέρτα που έχουν γραφτεί για βιολοντσέλο: Haydn, Dvorak. Ξαφνικά μπλέκονται στη μέση και κάτι κρητικές σούστες, με παραδοσιακά και heavy metal θέματα, όμως στο τέλος επεμβαίνουν κάτι κρουστά με φωνητικά προσπαθώντας να λύσουν τον προβληματισμό. Θα λυθεί όμως; Θα το μάθετε στις 15 Απρίλη.
- Τι να περιμένουμε σύντομα από τους String Demons;
String Demons: Εκτός από τον δίσκο, συνεχίζοντας την περιοδεία που κάνουμε εδώ και 3 περίπου μήνες στην Ελλάδα, τώρα παίζουμε στις 18 Απριλίου στο ‘’Λιθογραφείον’’ στην Πάτρα. Επίσης, στις 27 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα παίξουμε σε σύμπραξη με το εντυπωσιακό σχήμα ‘’100 Κιθάρες’’ του Βαγγέλη Μπουντούνη.
Περισσότερες πληροφορίες για τους String Demons αναζητήστε στο: https://www.facebook.com/string.demons
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας !