Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης στην εκπομπή "Άνευ ορίων"

Δευτέρα 23/7/2018 στις 11 το πρωί στο Ράδιο Ιστιαία 100.4 FM (www.radioistiaia.gr)

Τετάρτη 25/7/2018 στις 4 το απόγευμα (09:30 το πρωί ώρα Ελλάδος) στο Ράδιο Μελωδία, τον ελληνόφωνο σταθμό της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία στους 152,275 MHz στα FM (radiomelodia.com.au)


Είναι δίδυμοι. Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από τo Ηράκλειο Κρήτης που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι Αυτοί παιδί μου δεν, σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά περιέχει μελοποιημένα ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Γκρέγκορυ Κόρσο, Μηνά Δημάκη, Γιάννη Ευθυμιάδη, Πάμπλο Νερούδα, Ντίνου Σιώτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάουλ Τσέλαν, Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη (με την οποία εμφανίστηκαν στις παραστάσεις της στον Παρνασσό το Φλεβάρη του 2017 και συνέχισαν μαζί της στην καλοκαιρινή της περιοδεία).
Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχαν στην παράσταση του Θοδωρή Γκόνη στο Φεστιβάλ Αθηνών «Εθνικός κήπος–Περίπατος μαθητείας και αλητείας» με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και την Ελένη Κοκκίδου (22-26 Ιουνίου), ενώ οι δυο τους, παράλληλα με τις εμφανίσεις τους στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη, πραγματοποίησαν μία μίνι περιοδείας στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων στη Καβάλα, σε Καστοριά, Αθήνα και Ηράκλειο.

Από τον Οκτώβρη του 2017 συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε διάφορους χώρους στην Αθήνα όπως στον Ιανό, στο Café του Νομισματικού Μουσείου, στην Οικία Κατακουζηνού ενώ τραγούδησαν στην τελετή λήξης του 3ου Διεθνές Φεστιβάλ ποίησης (Σεπτέμβριος 2017) στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. 

Το καλοκαίρι του 2018 συνεχίζουν στην παράσταση του Θοδωρή Γκόνη στο Φεστιβάλ Αθηνών «Εθνικός κήπος–Περίπατος μαθητείας και αλητείας» ενώ συμμετέχουν με την παράσταση «Προσωπικό» στο 2ο Biomechanical Festival στη Χαλκίδα. Επίσης το Φεστιβάλ Δελφών 2018 και συγκεκριμένα ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Μαραμής ανέθεσε σε ταλαντούχους συνθέτες της νεότερης γενιάς να µελοποιήσουν ποίηση του Άγγελου Σικελιανού όπου συμμετέχουν και ο Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης μελοποιώντας τα ποιήματα:
Στ’ Όσιου Λουκά το µοναστήρι | Η αυτοκτονία του Ατζεσιβάνο | Αναδυοµένη (23 & 24 Ιουνίου 2018).

Τέλος, τον Δεκέμβριο 2017 εκδόθηκε μία νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κάτι Παράξενο» σε  σύνθεση Μιχάλη Καλογεράκη πάνω σε ποίηση με ερμηνευτή τον νέο ταλαντούχο Απόστολο Κίτσο ενώ συμμετέχει ερμηνευτικά και ο Παντελής Καλογεράκης.

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης θα είναι κοντά μας για μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης τη Δευτέρα 23/7/2018 στις 11 το πρωί στο Ράδιο Ιστιαία 100.4 FM (www.radioistiaia.gr) και την
Τετάρτη 25/7/2018 στις 4 το απόγευμα (09:30 το πρωί ώρα Ελλάδος) στο Ράδιο Μελωδία, τον ελληνόφωνο σταθμό της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία στους 152,275 MHz στα FM (radiomelodia.com.au)


Συντονιστείτε!
Παραγωγή - Μουσική επιμέλεια: Ράνια Παπαδοπούλου


Links:
Facebook: www.facebook.com/aneforion
Mixcloud: www.mixcloud.com/Rania_Papadopoulou

Σχόλια